Топ 5 на най-чаканите събития у нас през 2016г.

2016 е изпълнена с много и най-различни събития- концерти на български и чуждестранни изпълнители, пиеси, спектакли и др. Днес ще сме вашите безплатни гидове, като ви покажем Топ 5 на най-чаканите събития до края на годината.

1. Миле Китич в България

Може би един от най-очакваните концерти тази година е концерта на сръбската звезда Миле Китич. Всички негови български фенове ще могат да му се насладят,да се снимат и да пеят с него. Доайена на сръбската музика ще изнесе на 20 октомври три часов концерт в мултифункционална зала Арена Амеец. Миле Китич ще изпълни едни от най-големите си хитове, като „Jasmina”, „Kraljica trotoara”, „Svi su tu”, „Milioni kamioni”, „Sampanjac”, „Sanker”, „Kopka me kopka”, „Bomba”, „Pije mi se”, „Kilo dole kilo gore” и много други,а от своя страна Миле обещава на българската публика невероятно шоу с много изненади и гост изпълнител – съпругата му Марта Савич.

2. Турнето на Лили Иванова

И тази година феновете на примата на поп музиката ще могат да се насладят на нейни концерти.За посрещане на звездата да се готвят Бургас, Пловдив, Велико Търново, Русе, Варна, както и клубен концерт София точно в навечерието на най-святата нощ за нас християните Коледа ще се забавлявате под звучите на златните шлагери на Лили.
Ето и датите на турнето на Лили Иванова:
23септември- ДКС”Васил Левски”, В.Търново
18октомври- Арена Булстрад, Русе
20октомври- Дворец на културата и спорта, Варна
27октомври- Спортна зала „Скалптопара”, Благоевград

3 Сватбените традиции на Балканите, представени от актьора Камен Донев

Актьорът Камен Донев подготвя спектакъл посветен на балканските сватби. Постановката е озаглавена „Песни, танци и истории из балканските земи за сватбите“, ще включва 35 избрани български музиканти, 20 танцьори, певици, а Донев ще влезе в ролята на разказвач и коментатор в сватбените традиции на Балканите. Събитието ще бъде под звучите на сръбските музиканти Бобан и Марко Маркович, както и техния оркестър.

„Музиката е основна, няма да е моноспектакъл, ще е нещо средно между музика, танци, мои истории, танци, всичко това в една голяма гозба“,разяснява Донев.
Камен Донев потърсил Бобан след като харесал негова песен.Помолил свой приятел от Македония за съдействие за да ги запознае. „Срещата мина изключително топло и приятелски, все едно се познавахме цял живот“, споделя Донев.

Актьорът твърди, че не е бил на много сватби: „Но съм виждал достатъчно. Балканските сватби са така… като че ли идва краят на света“.
Събитието може да гледате на 29 ноември. Билети в мрежата на Eventim.

4. Зала 1 на НДК посреща израелската изпълнителка Ищар

Ищар е другото звездно име, което присъства в ивент каталозите тази година. Израелската звезда ще удостои българските си фенове с LIVE версии на чисто новия си албум. Албумът съдържа 12 сингъла, от които е и “A Paris”. Феновете на Ищар ще могат да се срещнат с нея на 18 октомври.

5. Ирина Флорин е в „цвят лилав“

Ирина Флорин няма да отстъпи пред колежката си Лили Иванова. Изпълнителката с аристократичен вид готви поредица от концерти по случай 20 години от създаването на „Цвят лилав”. Специални гости на събитието ще бъдат Дичо, Белослава, Остава  идр.

Ирина Флорин може да видите в Пловдив(27.10), В. Търново(28.10), Стара Загора(02.11.), Русе(03.11.), Варна(04.11.) и (11.11.)

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.