/ВИДЕО/ Дичо готви всеки ден

Бившият вокал на групата Д2 представя цели две рецепти, които изискват само 5 минути готвене- „Риба тон по Лозенски“ и „Калмарите на чичо Дичо“. Певецът споделя, че обича да готви всеки ден, тъй като студиото му се намира в неговата къща. Така лесно съчетавал работата с домакинските задължения.

Рецепта за „Риба тон по Лозенски“

Продукти:
150 гр. филе от риба тон
1 ч.ч. бяло вино
рукола
уасаби
зехтин
черен пипер
кимион
сол

Начин на приготвяне:
Овкусете филето и за кратко го запържете от двете страни. След това добавете бялото вино и го задушете. Сервирайте с рукола и уасаби.

Рецепта за „Калмарите на чичо Дичо“

Продукти:
200-300 гр. калмари
3-4 скилидки чесън
1 ч. ч. бяло вино
соев сос
зехтин олио
дивисил
черен пипер
кимион
сол

Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна на ситно и го запържете в малко олио. Прибавете калмарите, соевия сос, виното, зехтина и ги задушете за около 10 мин. Преди да свалите ястието от огъня го овкусете с подправки.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.