DJ George: За да се задържиш, трябва да си иновативен!

На 15 август стартира турнето Born2HipHop. Как премина то и защо реши да започне от Пловдив ?

Старта на Born2HipHop реших да го направя в Пловдив, защото това е моят роден град и знаех, че това парти ще е най -най- най- силното. До момента така и стана. Клубът беше пълен до горе със почитатели на това турне.

Разкажи ни повече за турнето -през кои други градове ще премине и какво да очакват феновете на хип-хоп музиката ?

На 16 бяхме във Варна, на 17 турнето ще премине през Свети Влас, а на 18 сме в Бургас и на 19 финалът на турнето ще е в Слънчев Бряг. Относно турнето сме подбрали точният екип с точните артисти, с които аз работя от години.

Трудно ли е организирането на такова мащабно събитие?

Организацията със сигурност е трудна. На мен лично ми отне 2 – 3 месеца подготовка, като рекламата на самото събитие направихме месец преди него. Не е лесно, все пак се работи с много изпълнители, трябва организация, трябва саундчек, трябва да се осигури хотел на изпълнителите.

Каква е тайната да успееш да се задържиш на пазара при толкова конкуренция?

Тайната е да повтаряш един и същи проект. Трябва след всяка изминала година да имаш иновативен стил и подход към това, което правиш от гледна точка на бизнеса. Турнето винаги трябва да е с различни артисти и да се гледа в момента какво се случва и какво не. Защото подбора, който съм направил аз за Born2HipHop Summer Tour 2017 e подходящ за лятото поради причината, че тези артисти разполагат с много клубни участия и пълнят заведенията. И в същото време има голям интерес към тях. Не говорим за така наречените топ изпълнители, който всяка седмица гостуват някъде и пълнят баровете.

А, как се роди идеята за създаването на Born2HipHop?

Идеята се роди още през 2012г., когато организирах първото си събитие в Пловдив на гребната база. Беше лятото през юли или август ако не се бъркам. Събитието го направих с доста интересни изпълнители. Но тогава все още бях много неопитен и млад. Бях направил колоборация между певци, които даже някой от тях нямат общи парчета. А в таз годишното турне на Born2HipHop това е плюса.Самите изпълнители се допълват.

С тази платформа преди време спечели награда. Какво според теб ти помогна това да стане факт?

Тази награда не е важна за мен. Важно е отношението към всеки един изпълнител. Първото турне на Born2HipHop стартира с доста различни изпълнители от таз годишното турне. Както може да се види от официалната страница -Born2HipHop създава емоция и помага на млади таланти. През 2013 бях направил участието с Михаела Филева и Venzy плюс Павел и Venci Venc една година по-късно четиримата постигнаха много голям успех. Тази година съм дал голяма подкрепа на Боро Първи и MADMATIC поради причината, че от половин година са доста активни по клубовете, както и давам голям подкрепа на Алекс и Влади.

Какво си пожелаваш след турнето?

След турнето си пожелавам да отива някъде на почивка с моята половинка и да си изключа телефоните и всичко да е пълен релакс поне 10 дена.

Какво да очакваме от теб до края на годината?

Очаквайте поне още един клип, какъвто направих с Боро Първи и NDOE. Пожелавам си още един такъв страхотен проект и с някой друг изпълнител.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.