/ВИДЕО/ „Сълза и смях“ с Нора Караиванова

Певицата Нора Караиванова демонстрира кулинарните си умения с порция „Тиквени мъфени“ в кухнята на „Яж на Аванта от Таланта”. Задачата пред нея, обаче, хич не е лесна- докато готви и реже лук , тя трябва да пее и да отговаря на въпросите на водещия. Остава да видим дали ще се справи?!

Рецепта за „Тиквени мъфени“

Продукти:
2 бр. яйца
100 гр. захар
1 с. л. мед
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. сол
10 гр. бакпулвер
½ ч. л. сода
300 гр. сварена тиква
120 мл олио
80 мл прясно мляко
200 гр. Брашно
100 гр. смлени орехи
2 ванилии

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с миксер до получаването на пяна. Прибавете захарта, меда, олиото, пасираната тиква и млякото. В отделен съд смесете сухите съставки и ги добавете към първата смес. Накрая прибавете и орехите. Разпределете сместа във форми за мъфени и печете за около 20 минути в предварително загрята фурна на около 180-200 градуса.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.