Поп-фолк откритието Георги: Не залагам на скандалност!

Едно от новите имена в поп-фолк жанра застана пред наш репортер, за да даде първото интервю в своята музикална кариера. Той е млад, талантлив и доста симпатичен. Представяме ви Георги и неговият дебютен проект.

Здравей, разкажи малко за себе си. От кога се появи интереса ти към музиката?

Здравейте на всички читатели на Plovdiwood! Изключително ми е приятно, че именно за вас ще дам първото си интервю. Роден съм във Варна и от ранно детство се интересувам и занимавам с музика. Като дете събирах всички баби на село и им правех импровизирани концерти, покачен на една пейка и с пръчка за микрофон. Пял съм 5 години в народен хор, след това започнах уроци по кларинет и пиано, а от 8 години се занимавам и с поп и джаз музика. В момента изучавам магистърската си степен в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Разкажи ни малко за дебютната ти песен.С кои автори работи, има ли  интересни преживявания около видеореализацията?

Автор на музиката и аранжимента е Йорданчо Василковски-Оцко, текстът е дело на Мариета Ангелова и мен, а припевът на песента беше идея на моята колежка и приятелка Галена. Забавих песента малко повече от година, за да изпипам детайлите и да замисля цялата концепция за проекта. Заснемането на клипа мина доста изморително. Снимахме близо ден и половина, сменихме много визии, беше доста студено.

Тук се сещам да благодаря за търпението и издържливостта на прекрасните момичета от балет Vip Dance, които издържаха на всичко стоически и без нито едно оплакване. Един от най-забавните моменти беше, когато започна стичането на боите по краката на едно от момичетата. Толкова много смях и страх да не се нацапам 🙂 ,а имахме възможност само за един дубъл, защото триенето отнемаше доста време.

В първата си песен ти пееш ” Майната ти казвам, просто те зарязвам”. На кого теглиш майна?

Честно казано не тегля майни на никой. Текста е изцяло провокиран от навлязлата ‘‘мода‘‘ за надделяване на характер. Не е текст, който съм преживял и държа да подчертая, че е създаден единствено и само за забавление. Не целя по никакъв начин да давам пример на хора в подобна ситуация!

A, за какво най-често употребяваш тази дума?

За жалост, в последно време, тази дума използвам, когато заговоря с приятели и познати за положението на нашата държава. Жалко е, че толкова кадърен, работещ народ, с огромна история зад гърба си се намира в положение на тотално мълчание и примирение. Всички се оплакват, но никой нищо не прави по въпроса. Жал ми е, защото кадърни хора търсят просперитет не в собствената си държава, а в нечия чужда. А какво боли повече от това да си далеч от дома и семейството си ?!

Потребителите на Youtube те обвиниха, че си плагиатствал видеото на Dan Balan  към песента му „Funny Love”. Как ще коментираш това обвинение?

Няма да коментирам обвиненията спрямо мен. Ще кажа само – няма как да открием ‘‘топлата вода‘‘. Имахме идея, която не се разви така, както очаквахме.

Какви отзиви получаваш за песента?

Получих много поздравления от колеги, приятели, познати и непознати. Пращаха ми клипчета от Испания, Франция, Германия, дори бях страшно изненадан, че получих пожелания и от далечните Австралия, Америка и Абу Даби. Много е трудно на един ‘‘новоизлюпил се‘‘ артист-изпълнител да се наложи – просто е пренаситено. Но наистина съм много благодарен и признателен на хората, които ценят труда ми.
Аз не заложих на така нашумелия ‘’feat’’ , не заложих на скандален клип или скандална визия, а просто заложих на себе си .

Преди време беше публикувал пост, в който възроптаваш, че си разочарован от факта, че стилове като поп-фолк, рок, рап, RnB се харесват на хората, а народните песни остават на заден план. Още ли си на това мнение?

Това е болна тема за мен, защото аз обожавам фолклора. Въпреки, че има голям напредък последните години, наистина страшно много се разочаровах, когато публикувах тази песен и никой дори не я забеляза. Ние сме българи! Нека да ценим историята си, красотата на наследството ни! Та това е най-ценното ни, а повечето млади хора в държавата ни предпочитат да се комерсиализират с така завладялата ни западна вълна. Фолклорът е не просто музика за ушите, тя е музика за душата на истинските българи!

Подготвяш ли нов проект?

Да , имам втори проект в процес, който е изключително различен за мен, но нека не правя самооценки. Надявам се , че в началото 2017 година ще мога да подаря този подарък на всички, които ценят и подкрепят мен и музиката която правя.

Пожелай нещо на читателите на Plovdiwood

Пожелавам ви най-вече здраве и широки усмивки , защото животът е твърде кратък, за да не му се наслаждаваме.

1 Коментар

Оставете Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.