Първата хип-хоп пиеса “Секс, наркотици & hip-hop“ с премиера през януари

“Секс, наркотици & hip-hop“ е по мотиви на Ерик Богосян

Първата хип-хоп пиеса в България е най-новият проект на част от екипа, който стои зад първия хип-хоп сериал „Лъжливи рими”. Идеята е на един от продуцентите на сериала – Стелиан Димитров, който е и в основата актьорът и режисьор Станислав Дойнов, рапърите Зипо & Слаш и един от най-добрите млади хип-хоп диджей DJ Ganx да се съберат в този проект.

Пиесата има допирни точки с най-играното представление у нас „Секс, наркотици и рокендрол“,  но създава един нов свят, като “бяга“ от типичната постановка и търси нови хоризонти за досег с публиката.

“Секс, наркотици & hip-hop“е музикален интерактивен спектакъл, който проследява странностите на човешкия живот, големите мечти на малките хора, както и истината, от която се опитваме да избягаме, но рано или късно ни настига!

„Искам да разбия всички стандартни техники за изграждане на театър и да покажа, че той може да се прави от всичко и с всичко…стига да имаш точното послание! Животът е една голяма кофа за боклук, в която врят страсти и мечти, дързост и радост!“, сподели режисьорът на пиесата Станислав Дойнов.

Премиерата на “Секс, наркотици & hip-hop“ е на 16-ти и 17-ти януари, от 19:30ч. в театър “Сълза и смях“.   

 

ПОВЕЧЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ:

Станислав Дойнов

Станислав Дойнов е актьор и режисьор и е син на един от най-популярните и обичани актьори у нас Александър Дойнов. Той е завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сърафов“ в класа на проф. Красимир Спасов. Още още като дете участва във филмите “Козият рог” (1994 г, ремейк на Николай Волев)  и “Вълкадин говори с Бога”. На по-късна възраст има роли в „Един мъж извън града“ и“Чужденецът“ на Ники Илиев, в “Левски“ на Максим Генчев, както и в култовия сериал “Под прикритие“.  Има щастието да играе на сцена заедно с баща си Александър Дойнов в постановките  „Боси в парка“ и “Скакалци“, а като театрален режисьор поставя “Oдъpвеният” в Кърджали и “Частен детектив” в Димитровград.

Зипо &Слаш

Христо Христов и Стоян Стоянов, по-популярни като рап дуета Зипо и Слаш са  главни герои в първия хип-хоп сериал “Лъжливи рими“. Двамата са заедно от 2015г., като за този период успяват да реализират множество музикални проекта, сред които са “Кварталът на богатите“, “Кокаина“, “Най-обичам“, “Джиджи биджи“ и др. Зипо &Слаш дебютираха на голямата сцена като част от програмата на годишните хип-хоп награди 359 Hip-Hop Awards 2017, а същата година осъществиха и турне в най-големите български градове. В края на 2018г. младите рапъри представиха 5 римейка на златни хип-хоп хита от миналото като част от проекта “Време е за смяна“. В този проект те си партнират с Устата, Lady B и Пламена Петрова.

DJ Ganx

DJ Ganx или Георги Каменов, както е истинското му име, е една от изгряващите звезди на клубната сцена. Стилът, в който се изявява, е hip-hop, EDM & Commercial dance, като зад гърба си има много участия като DJ и MC в едни от най-добрите клубове в страната. Бил е на една сцена с Криско, 100 Кила, Ъпсурт, Dim4ou, Скандау, Павел и Венци Венц, Мария Илиева, Тита, Дара и други. GANX може да се похвали и с няколко участия в Белгия, Холандия и съседна Гърция, като най-големият му успех зад граница е пред-партито на Benny Benassi, на което той е бил официален диджей. Освен като DJ и MC, младият талант се изявява и като композитор и има няколко свои авторски произведения. В творческата си биография GANX добави и изявата си като актьор, тъй като играе в първия български хип-хоп сериал „Лъжливи рими”, както и в пиесата „Секс наркотици & hip-hop“.

Автор: Гергана Профирова

 

 

 

Няма Коментари

Оставете Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.