Шампион по „бътерфлай“ в битката за най-желан българин 

„Мистър България 2016“ на 10 май в EFE Marinela


Един от кандидатите за престижната титла „Мистър България“ е Алекс Иванов,роден на 14.06.1994г. в град София.Той се занимава с плуване от 7 годишен.

За модния подиум го открива Мариета Ангелова от Ивет Фешън. Първи треньор му е Виолета Атанасова, а първото му състезание „Златна рибка“ във Велинград. Не след дълго бива забелязан от треньорите Добромир Петров и Кристиян Минковски, които го включват в клуба си. Те го подготвят за големите състезания, които са пред него и за неговите бъдещи постижения, а те не закъсняват.
През годините започва да трупа своите медали,като през 2010г. на Републиканско Първенство за юноши и младежи става вице шампион в дисциплина „бътерфлай“. През 2012г. на Републиканско Първенство за мъже става национален шампион на България с нов национален рекорд на смесена щафета, където допринася с плуването си на последния пост.През 2013 година печели сребърен медал на международния турнир по плуване „Niobevia Grand Prix“ в град Солун в дисциплината 200м. кроул. Неговата последна година като състезател е 2014г., където продължава с високите си резултати и спортни отличия. През своята спортна дейност има спечелени над 70 медала в Републикански, Международни и Университетски състезания и над 30 медала в между училищни състезания. Всички тези постижения са реалност, благодарение и на неговото постоянство и лишенията, които се налага да понесе. 6 дневна тренировъчна седмица с двуразови и сухи тренировки. Ежедневният спазван стриктен спортен режим е негов начин на живот през цялата му спортна кариера,кактои до ден днешен. През 2013г. е приет в Национална Спортна Академия със специалност Треньор по плуване, за да продължи развитието си,помагайки на бъдещите плувци да се реализират в спорта.
На 10 май в новооткритата EFE Marinela ще станем свидетели, кой ще бъде новия „Мистър България“?
Лицензиант на марката „Мистър България“ тази година  е Атанас ЛазаровАтанас Лазаров, а притежател музикалния продуцент Д.Цветков.
Генерални спонсори на конкурса са хотелите Royal Spa Velingrad и морския DUNE.
Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.