Топ 5 събития, които да посетите този месец в Пловдив

Студеното време предразполага за чаша чай, но може би и за още нещо…За по-смелите от вас, които не се задоволяват със спокойни вечери пред телевизора, сме подготвили ударна класация с най-интересните събития, които да посетите този месец в Пловдив.

16.01 /вторник/ Jazztory Джанго Райнхарт и Стефан Грапел

Любителите на хубавата музика ще се насладят на едно незабравимо представяне на циганския джаз или т.нар. „джаз-мануш“. Това е световно признат европейски джаз стил и неговият създател е считаният за един от най-великите музиканти на 20-те век, белгийският китарист от цигански произход, Джанго Райнхарт. Той и цигуларят Стефан Грапели са най-влиятелните музиканти в това джаз направление, който повлияват дълбоко на много поколения музиканти след тях. За да пресъздадат музиката на Джанго, Стефан и техния оригинален оркестър „Quintette du Hot Club de France“, специални гости на Jazztory ще бъдат момчетата от формацията Hot Club de Plovdiv.

Мястото е: Bee Bop Cafe         Часът е: 21:30ч. 

17.01 /сряда/ Театрална постановка „Етажна Гроздова“

Ако заглавието на представлението не е достатъчно да събуди вашия интерес ще споменем само, че в постановката участват любими актьори от „Етажна собственост, сред които са:  Антон Радичев, Явор Гигов, Милена Маркова, Невена Бозукова, Евгени Будинов и др. Те ще завихрят една безкрайно комична, щура и мечтателна история, която любопитно наднича право в дълбините на българската душа. Четирима приятели, подгонени от жените си, една голяма, заплашителна тайна – скрита в казан с ракия, плюс вълшебно пътешествие в родната история назад… Няма съмнение – само Джамбазов и компания могат да ви разсмеят така.

Мястото е: Дом на културата „Борис Христов“    Часът е: 19:00ч.

Цена на билет: 14лв; 16лв; 18лв; 20лв; Телефони за резервация: 0888673600 

19.01 /петък/ Гостува Маргарита Хранова

Тя е една от най-известните български звезди и не се нуждае от представяне. Ще споменем само някои от най-големите й хитове, които може да чуете на живо, а защо не и да запознаете с тях и децата си: „Оставаме“, „Се ла ви“, „Завръщане“, „Албена“ и др.

Мястото е: Encanto     Часът е: 20:00ч.

Телефон за резервации: 088 888 9431

20.01 /събота/ Лечебна релакс терапия „Звън, интервали и вокал“

Стресът все по-често се среща в напрегнатото ни ежедневие, което заедно с българската действителност се превръща в хм… да кажем, че сериозно може да разклати здравето ни. Какво по-добро от това да се отдадем макар и за кратко на  медитация и спокойствие под звуците на чанове, които доказано повлияват нивата на стрес.В терапията се използва звън от РОДОПСКИ ЧАН. Той има продължителна и плътна отекваща вибрация. Всеки чан е с определен тон и активира конкретен енергиен център (чакра), както и орган.Хармонизиране на аурата чрез звуков масаж. Ниските тонове на звъна, въздействат успокояващо на нервната система, а високите ободряват и дават желание за действие.

Мястото е: Пловдивски културен институт  Часът е: 14:00

31.01 /сряда/ Авторски спектакъл на Камен Донев

Камен Донев… да, билетите за последния му моно спектакъл свършиха броени дни след пускането им в продажба. Това трябва да ви говори доста многозначително 🙂 Въпреки това сме още началото на месеца и се надяваме, че ще има останали свободни места за „Лекция №1 за народното творчество“. Постановката ни обещава много танци, песни и примери за българския автентичен бит и култура.

Мястото е: Голямата сцена на Драматичния театър-Пловдив    Часът е: 19:00

Това бяха най-интересните /според нас/ събития, които може да посетите в града под тепетата. Както се казва информацията от нас, а доброто настроение- е, нека всеки да си го носи 🙂

Автор: Гергана Профирова

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.