Младата народна певица DIA с нов проект

„Вено Невено“ и DIA – красивата среща на фолклора и дъбстепа

Талантливата млада певица пусна втория си амбициозен музикален проект.
DIA, 17-годишна народна певица, с амбиции да представя фолклора на България в малко по-различна светлина. Едно младо момиче, което използва магията на народните ритми, за да създава съвременна музика. Дъбстеп, трап и дръм енд бейс елементи са мъдро съчетани с фолклорната музика.

Самата фолклорна основа на песента „Вено Невено“ не е много популярна. Един стар сборник с македонски народни песни е запазил през времето красивите слова. DIA сама обработва музиката и текста на песента,за да й даде нов живот. Усърдната работа по парчето продължава дълго. Песента е продуцирана от ANP Music Production.

За да се получи качествен продукт DIA и екипът й канят професионална гъдуларка, която да участва. Талантливата Христина Белева е част от група „Булгара“.Тя допринася за красивото и хармонично звучене на народния инструмент.

През лятото даровитата девойка пусна дебютната си песен „ЕГЕЯ“ и моментално спечели много симпатии. Срещата на фолклор и трап успя да привлече вниманието на голяма част от музикалните медии . Не мина много време и песента излезе отвъд рамките на България и се завъртя по радиостанции в над 20 страни. Италианското списание „Vice“ направи материал за DIA ,наричайки я „богиня от другата страна на Европа“.

Тагове: DIA
Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.