Една легенда на 70

Една велика състезателка по художествена гимнастика, а впоследствие и треньорка на златните ни момичета и основателка на звездната трупа “Нешанъл арт”, Нешка Робева на 26 май навърши 70 години.
Тя отпразнува своя юбилей в аванс във вторник вечер в Берлин. В препълнения салон на Българския културен институт беше прожектиран посветения на рожденичката документален филм с заглавие “Легендата” на режисьора Владимир Щерянов.

Филмът е плод на проучвания на богатия архив на златните момичета и десетилетна творческа биография на Робева-361 медала за България, 7 световни, 10 европейски и 2 вице олимпийски титли, стотици спектакли, както у нас, така и зад граница за последните 15 години. Филмът е вълнуващ и наситен с динамика, точно какъвто е живота и на легендарната състезателка.

Изправена на крака, възторжената публика я дари с нестихващи аплодисменти. Легендата сподели, че колкото повече остаряваш толкова повече поумняваш.Тя разкри още, че сега е склонна на повече компромиси и осъзнава колко са различни младите хора, но им се възхищава, че в човешкия живот има грешки, но важното е да продължиш напред.

Истината е, че за таланта на Легендата няма възраст, нито за амбициите й светът да се докосне до българския гений на фолклорните ритми и вековната ни култура.Нешка Робева призова всеки да съхрани българското в себе си и това, че е на 70 години няма да и попречи да прави планове за създаване на школа за български таланти.

Ние, екипът на Plovdiwood, желаем на Нешка Робева, още дълги години да е жива и здрава и да продължава да прославя България.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.