Мюзикълът „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” идва в Пловдив

Пловдивчани ще могат да се насладят на 26 август 2016г. от 21:00ч. на мюзикъла „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” създаден от Андрю Лойд Уебър. Събитието ще се проведе в Античния театър.
Зрителите ще имат възможността да видят пресъздаването на древната еврейска притча за Йосиф и неговите братя,която разказва за доброто и злото и как съдбата накрая раздава справедливост.Режисьорът Светозар Донев ще чете своя режисьорски прочит под звучите на диригента Страцимир Павлов.


Главна роля взема солистът на Държавна опера Варна Борис Луков. Както в библейската притча, така и в мюзикъла, Йосиф е олицетворение на добротата и чистотата. Точно заради тези си добродетели, той става жертва на завистта и алчността. Братята му го продават в робство, но той им прощава. Трябва да се научим да прощаваме и да се стараем да бъдем по-добри, колкото и да ни е трудно понякога”, разказва Луков. Възхитителната Ина Петрова ще му бъде партньорка като Раказвачката.
Режисьорите са замислили,че Петрова трябва да прехвърли мост между епохите, като приближи действието колкото може по-близо до съвременността и специално до младите хора.Предвиден факт е,че Ина ще бъде с тинейджърски костюм,съвпадащ с нейната роля. Младежкото поведението на оперната прима ще бъде озвучавано от стиловете: рок, рокендрол и суинг, характерни за Андрю Лойд Уебър.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.