Антон Хекимян и Астор с награди от Съюза на арменците в Европа

За втора година се състоя едно от най-тържествените събития у нас- благотворителният бал на Съюза на арменците в Европа

с председател Артур Хованисян. Над 250 бизнесмени, политици, журналисти, спортисти, духовници и хора на изкуството се събраха на мероприятието, което се проведе на 9 ноември, в хотел Маринела, град София.

Елитното събитие започна с филм, представящ дейността и постиженията на съюза

„За краткия период, през който съществува организацията, сме постигнали почти на 100 процента целите, които сме си поставили… Благодаря на всички, които уважиха с присъствието си нашия бал“, с тези думи Артур Хованисян откри мероприятието и даде начало на програмата.

Сред официалните гости на събитието бяха посланикът на Армения в България Негово Превъзходителство Армен Саргсян, бившият служебен премиер Ренета Инджова, Великият Приор и член на Магистралния съвет на Ордена на тамплиерите акад. Румен Ралчев, олимпийският шампион Армен Назарян, архимандрит Антоний, италианският режисьор, с когото организацията ще реализира филм за арменския геноцид Франк Добрин, духовният пастир на арменската общност в Пловдив отец Храч Мурадян, адвокат Биляна Тончева, “Мис Армения България 2017“ Хрипсиме Хачатрян, “Мисис Баба 2018“ Анета Паскалева, собственичката на Виктория Спа Виктория Кесаровска, бизнесдамата Марина Николова Вълканова-Карасали, представители на клубовете “Зонта“ и “Юнион“, членове на една от най-голямата арменска организация в света “AGBU“ и др. Въпреки че не успя да присъства лично, министърът на диаспората в Армения Мхитар Хайрапетян изпрати поздравителен адрес, специално за събитието.

Както първия благотворителен бал, така и този, бе посветен на благородна кауза,

а именно подкрепата на семейства с репродуктивни проблеми.

За целта, по време на мероприятието, се състоя търг с предмети, а събраните средства ще се използват по програмата “Хай Манук“.

Кулминацията на вечерта бе тържественото връчване на 11 отличия

на хора, дали своя принос за запазването и развитието на арменската култура и идентичност. Сред наградените бяха омбудсмана на Република България Мая Манолова, кмета на София Йорданка Фандъкова, банкера и бивш директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян, илюзиониста Астор, водещия Антон Хекимян, певеца и композитор Артур Надосян и др.

Програмата на бала продължи с изпълнения на живо на певеца Артур Надосян и арменския танцов състав “Наири“,

с ръководител Емма Шаинян. Присъстващите видимо се забавляваха, като за приятната атмосфера допринесе и арменския коняк със златни частици “Golden“. Събитието завърши както подобава- с разрязването на торта и обещанието за по-големи цели и повече събития, организирани от Съюза на арменците в Европа.

Очаквайте репортаж от събитието, както интервюта с част от гостите!

Още снимки от събитието тук.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.