Дамян Попов: „Вдигам на всички!“

Дамян Попов е един от най харесваните български изпълнители. Певецът е роден в град Добрич. Стартира кариерата си с участие в музикалния формат „Music Idol 2“. Дамян има десетки награди от фестивали и конкурси, участвал е в концерти както у нас, така и в Италия, Франция, Румъния, Чехия, Австрия и др.

Как се роди идеята за създаването на „Не вдигай“?
Идеята се роди от композитора на парчето Йорданчо Василковски, с когото работя за първи път. Той ми пусна демото на песента на “Не вдигай”. Много ми хареса и реших, че това ще е моето парче, рядко някоя песен ме грабва от първия път. След това се свързах с текстописеца Росен Димитров и му описах цялото си състояние и той създаде този прекрасен текст.

Имаше ли забавни моменти по време на снимките на клипа?
Във всеки клип има забавни моменти. Имаше жаби и гущери около езерото на което снимахме клипа, хвърчаха пари, палиха се огньове.

На кого не вдига Дамян Попов?
На всички вдигам. Като се замисля -все пак съм много положителен човек.

Преди години участваше в музикалния формат „Music Idol 2“. Kакво се промени оттогава?
На първо място аз съм се променил. Визуално и в отношението си към хората. Това, което със сигурност не се е променило е любовта ми към музиката и непрестанното ми желание да се развивам.

Какво ти даде и какво ти взе формата?
Даде ми много голяма емоция, увереност и много приятелства, което не е малко. Само хубави хора, моменти и емоции, които са оставили траен отпечатък в спомените в музикалния ми път. Един такъв формат няма какво да ти вземе. Може само да ти даде. Зависи как ще погледнеш на нещата.

Според теб риалити форматите могат ли „да изстрелят“ един изпълнител към върха?
Да! Виждаме, че има много български изпълнители, които стартираха с риалити формати и нещата им се развиват прекрасно.

Как ще прекараш лятото?
Много море, слънце, охлаждащи коктейли. Надявам се да имаме много музикални срещи с бг меломаните и не само. Аз обичам да пътувам Мога да кажа, че това е моята голяма страст.

Какво да очакваме скоро от теб?
Работя върху няколко различни музикални проекта, като със сигурност на есен ще представя някой от тях. Не си задавам срокове и дати. Все повече се старая за всеки един проект и мисля, че си струва. Имайки предвид актуалния ми сингъл в момента- „Не вдигай“, той се развива повече от перфектно- няколкостотин хиляди гледания и вече е на челни места в класации за БГ музика. За напред се надявам да се случват само хубави неща.

13528079_1055220717880462_8641841433153943136_oКакво ще пожелаеш на читателите на „Plovdiwood“?
Много да се обичат, да правят много любов и да си правят хубав тен. По малко работа и повече хладни напитки.

 

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.