DJ GANX: Българският вариант на „Грозната Бети”

DJ GANX е една от изгряващите звезди на клубната сцена у нас

Стилът, в който се изявява DJ GANX /Георги Каменов/ е hip-hop, EDM & Commercial dance. Зад гърба си има стотици участия като DJ и MC в едни от най-добрите клубове в страната и е бил на една сцена с Криско, 100 Кила, Ъпсурт, Dim4ou, Скандау, Павел и Венци Венц, Мария Илиева, Тита, Дара и др. GANX може да се похвали и с няколко участия в Белгия, Холандия и съседна Гърция, като най-големият му успех зад граница е пред-партито на Benny Benassi, на което той е бил официален диджей.

Освен като DJ и MC, младият талант се изявява и като композитор и има няколко свои авторски произведения. В творческата си биография GANX добави и изявата си на актьор, тъй като участва в първия български хип-хоп сериал „Лъжливи рими”, както и в първата хип-хоп пиеса у нас “Секс, наркотици & hip-hop“. Любовта му към музиката и камерата намери израз и в единственото по рода си онлайн шоу „DJ Talk Show“, в което той взима интервюта на популярни лица от шоубизнеса. Един от последните проекти на младия талант е уникалното светлинно и огнено шоу “Bounce to the Future“, чиято премиера беше в един от най-добрите клубове в страната, а именно в клуб W, гр. Пловдив.

DJ GANX е апетитна хапка за българските медии, в които е чест гост

Георги Каменов е българският вариант на сериала „Грозната Бети” 

и типичен пример, че в живота колелото се върти. Макар че в момента звездата на диджея изгрява все повече и повече, в миналото е било точно обратното.

 

DJ GANX бил обект на подигравки

„Като малък бях доста пълен и затова всички ме обиждаха и не искаха да дружат с мен – биеха ме, имах тежко детство”, споделя с тъга талантът.

Като почти всяко малко момче и той бил запален по футбола. Винаги го слагали на вратата, с думите: „най-дебелият е вратар”. От една страна му било гадно, но от друга се радвал, че все пак го забелязвали… И за да привлече още повече вниманието на връстниците си, Георги се самонаранявал като се хвърлял безразсъдно на цимента, за да спаси ударите към вратата.

След завършването на начално училище Георги си казал, че не иска повече да бъде унижаван и се записал да учи бойни изкуства. Започнал усилени диети и тренировки. Само за едно лято отслабнал с близо 12 килограма, което му помогнало да придобие така желаното самочувствие, но за кратко. В гимназията диджея се запалил по танците и по-конкретно по класическия и модерен балет и решил да замени кимоното с трико и пачки.

„Всичко, което бях изградил като самочувствие пред съучениците ми се срина с първото излизане на сцената. Едно е да кажеш тренирам бойни изкуства, друго е да кажеш балет”, коментира диджея.

С годините подигравките все пак отшумели. Георги пораснал на височина, станал по-хубав, а и по-уверен. С балета обикалял различни държави и факта, че се връщал постоянно с медали от различни републикански и световни форуми и че съблекалните с балерините били общи, вече не предизвиквал подигравки, а завист сред връстниците му.

GANX става диджей заради контузия

Пост на DJ GANX в официалната му фейсбук страница

За жалост „приказката с балета”, както той се изразява, свършила в най-сублимния за него момент.  Поканили го на обучителен лагер с едни от най-добрите балетни майстори в България, но вместо това да е още по-голям скок в  кариерата му, станало обратното.  По време на тренировка паднал и си счупил десния глезен, като фрактурите му били над 15. Въпреки взетите мерки, ортопедите му казали, че ако не спре да танцува има голяма вероятност при още една травма на този крак никога да не се възстанови. Това го съборило психически и GANX изпаднал в тежка депресия.

„Това бяха, може би, най- тежките месеци в живота ми! Не спях, не се хранех, не исках да виждам никого, бях се затворил в себе си, споделя DJ GANX.

След известно време се възстановил и решил да уважи своя приятелка като отиде на рождения й ден. На самия купон имало диджей, който не бил особено добър, но това било достатъчно GANX  да се запали.

„Цяла вечер стоях до него и като всеки човек, който не разбира и вижда толкова много светещи копчета, постоянно питах:  Това какво прави? Ами това? А, това? ”, спомня си Георги.

В началото новата му страст не се понравила на родителите му, първо заради нощната работа и второ заради малкото му братче, за което трябвало той да се грижи, тъй като те живеят и работят в Кипър. Въпреки ангажиментите си  GANX успявал да се прибира след почти всяко участие, за да не оставя братчето си само.

„Аз  съм зодия Телец и съм адски упорит и си казах, че това ще е нещото, с което ще изхранвам себе си, а някой ден и собствените си деца“, надъхано коментира артистът.

Постоянството на Георги се увенчало с успех. Вече повече от шест години той е DJ и MC, има три успешни турнета зад гърба си, две от които са международни, излизал е на една сцена с някои от най-популярните имена в родния шоубизнес, участвал е като актьор в първия български хип-хоп сериала „Лъжливи рими“ и първата хип-хоп пиеса у нас „Секс, наркотици & hip-hop“, а от скоро се изявява и като продуцент, като един от първите му проекти е уникалното светлинно и огнено шоу “Bounce to the Future“.

На въпроса как се вижда след години, DJ GANX отговаря, че един ден ще пуска на най-големите световни фестивали като Tomorrowland и Ultra Music Festival, ще основе свой собствен лейбъл и ще направи фондация за хора с мечти !

Гледайте DJ GANX в първият БГ хип-хоп сериал Лъжливи рими!Гледайте и неговото онлайн шоу #DJTalkShow!Гледайте си и работата 😀

Публикувахте от DJGanxOfficial в Петък, 21 септември 2018 г.

 

 

1 Comment

Остави отговор

Your email address will not be published.