Дронове от цял свят ще летят над Пловдив

В Пловдив ще се проведе първия по рода си филмов фестивал в Източна Европа – „DronUp”. На 19 и 20 август от 19:00ч. на Римския стадион, присъстващите ще имат възможността да гледат най-добрите късометражни дрон филми от цял свят.

През двете фестивални вечери топ дронисти от 32 държави ще демонстрират своето творчество в шест категории: Разказ и история, Екстремно и диво, Култура и спорт, Пътуване, Природа и Градове. Най-добрите филми ще бъдат отличени с награди на стойност над 10.000 евро. Журито, което се е заело с тежката задача да определи победителите, е съставено от международно признати дронисти и филмови професионалисти, а негов председател е режисьор с номинация за „Оскар”.

Организаторите обещават, че „DroneUp” ще е невиждано шоу. Освен на филмите, публиката ще се наслади и на жива музика, танцови представления, изложения на фотографи и др., а професионалните пилоти на „DroneUp” ще вдигнат няколко дрона над Римския стадиoн, за да заснемат всичко, което ще се случи на живо от мястото на събитието.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.