H&M обвинени в расизъм, заради чернокожо момче /Снимка/

Модният бранд H&M е обвинен в расизъм, заради използването на малко чернокожо момче за модел на зелен суитчър с надписи „Coolest Monkey in the Jungle“,което в превод означава: “Най–готината маймуна в джунглата„

Канадският певец The Weekend прекрати отношенията си с тях, а доста медии и звезди реагираха отрицателно на положението. От компанията се извиниха за гафа,който са допуснали и изтриха снимката на чернокожото дете,но продуктът все още се продава.Баскетболната легенда LeBron James и футболистът Romelu Lukaku подкрепиха начинаещия модел и строго разкритикуваха H&M.

В официалните си профили и двамата публикуваха фотоси и коментираха ситуацията. Lukaku сподели снимката на момчето със суитчъра,като бе изместил оригиналните надписи с Black is beautiful – ,,Черното е красиво” и допълни: ,,Ти си принц, който скоро ще бъде крал. Не оставай някого да твърди обратното.”

Леброн Джеймс също сподели снимката и той,като колегата си смени надписите и дори постави корона върху главата на детето. ,,Когато гледам снимката, виждам млад крал! … На нас, като афроамериканци, винаги ни се налага да разрушаваме бариери, да доказваме противното и да работим дори по-усилено, за да докажем, че сме на мястото си…но познайте какво, това е, което обичаме, защото наградите, накрая на пътя са още по-сладки!”

Изпълнителят The Weeknd,който беше официален посланик на марката съобщи,че се е събудил ,,шокиран и засрамен от снимката”. ,,Дълбоко съм засегнат (обиден) и няма да работя с H&M повече”.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.