Испания завладя столицата на тиквата

 Жители и гости на Севлиево отпразнуваха 95-тото издание на севлиевския панаир. Програмата беше наситена с изпълнения на четири испански групи от Еквадор,Колумбия,Испания,Перу и Карибите. Те представиха характерни танци от рода на характерната за тях испанска румба, болериа и фламенко показа група Danzart del Real sitio.
Coro Rociero de la Hermandad de Nuestra señora del Rocio de Segovia ни свиреха на китара и перкусион. Група Los Guaracheros показа кубински фолклор,прибавяйки испанския стил като Мамбо,Бачата,Руеда кубана,Салса,Ча ча ча,Меренге и др.Група Aswat Mundi покажа на севлиевци танци от различни култури като Боливуд,фолклор от Колумбия с танца кумбия,ориенталски танц,фолклор от земите на маите и индийски осъвременен танц.
Всеки имаше шанс да научи някой от танците под ръководството на майсторите на екзотични танци на някоя от сцените на работилниците по фламенко,индийски танци,латино танци,въздушна йога и въртене на пой.Освен темпераментните звучи гостите на празника имаха възможност да научат името си на китайски,както и как се изписва. Тайните на китайските занаяти и йероглифи показа китаистът Петко Хинов.
Гостите наблюдаваха и изкуството рисуване с къна,овладяно от Катя Тошева,която показа и индийски танци. Огненото шоу беше от танцова формация S.i.m.s., които умело демонстрираха атрактивното майсторство във въртенето на пой.
Автор: Христо Димов
Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.