Известни личности разясняват как да ползваме интернет безопасно

Теленор България, Центърът за безопасен интернет и Vbox7 стартираха кампания за безопасно прекарване в интернет пространството. Акцентите които кампанията разглежда са сигурност в интернет, виртуални войни, кражба на самоличност, фалшиви новини, интернет тормоз, общуване в непознати и др.

В акцията участие взимат редица популярни изпълнители и познати лица от Vbox7.Към всяка една от акцентите има въпрос, на който трябва да отговорят потребителите, а после и съвет от известната личност. Сред тях е и певецът Вензи, който коментира виртуалните войни: “Аз бих подминал. Ще си спестя виртуалната ръкопашна схватка. Прекалено ценно ми е времето и енергията, за да водя виртуални войни. В тях никой никога не печели, затова не се занимавам.”

Виктория Георгиева, участничка в музикалното шоу X-Factor съобщава, че 97% от българските деца са активни в Интернет. Дуото Иван Тишев и Надя разкрива, че: “Не всичко в Интернет е истина. Много хора изкарват пари от това, че им се посещават сайтовете, а истината често е по-скъпа за съобщаване от измишльотината. И не толкова интригуваща.“

Мино от „Не така, брат“ също се включи в инициативата: „Сам избираш каква роля да имаш – на веселяк, на многознайко, да бъдеш винаги сърдит. Можеш да избереш да си точно обратното на това, което си в реалния свят и да се настаниш във виртуално кътче, където никой не те познава и не знае кой си всъщност“. Певицата Прея сподели от личен опит за тормоза на расова основа: “Като чест обект на подигравки и нападки относно цвета на кожата ми не бих се радвала, ако някой се опита да измисли по-оригинално подмятане. Колкото и смешно да ви се струва, че е – то вероятно ще нарани някого.“

Влогърът Цуро пък добавя: „БЪДИ НАД НЕЩАТА“.Мона, Емил Конрад и Боряна също споделиха важни съвети за безопасността ни в интернет. Огранизаторите са подготвили анимирани герои, които можете да изтеглите и качите във вашите официални социални мрежи.

ИНТЕРНЕТ СВЕТЪТ НЕ Е НАУЖКИМ. ОТ ТЕБ ЗАВИСИ КАК ГО ПОЛЗВАШ.

Автор: Христо Димов

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.