Plovdiwood стартира кампания „ЗАЕДНО срещу насилието в училищата“

Бъди участник в кампанията, а не съучастник в насилието!

На 1 юни по случай Деня на детето продуцентска къща „Plovdiwood Entertainment”, с подкрепата на асоциация „Качество на живота“, стартира онлайн кампания „ЗАЕДНО срещу насилието в училищата“. Тя е насочена към всички млади хора, станали свидетели или жертви на агресивно поведение в учебните заведения.

Кампанията е част от проекта „Plovdiwood Academy” и е изцяло с видео послания от изпълнители, изгрели от риалити формати. Всяка сряда до 15 септември на сайта plovdiwood.bg, както и във фейсбук страницата „Plovdiwood” ще се публикуват клипове с обръщения на различни участници. Първата, която се включи, е Нели Петкова от „Аз пея в Ку-Ку бенд“, според която „да удариш, обидиш и унижиш е признак на слабост и несигурност“.

Младият изпълнител Любен Христов от „Музикална Академия“ е вторият участник в проекта. Той призовава не само да няма насилие, но и да се цени училището като институция.

Зад каузата застанаха и Оги Георгиев и Ивета Костова от трети сезон от „Гласът на България“. Двамата са категорични, че това са най-хубавите години от живота на човек и трябва да се изпълнени основно с приятни изживявания.

Според Александър Байчев от първи сезон на „Гласът на България“, „насилието оставя трайни белези, които могат да повлияят негативно по-нататъшното развитие“.

Харизматичната Александра Александрова от първи сезон на „България търси талант“ обяви, че „има един нов тип агресия, която става все по-честа и по-жестока. Това е т.нар. кибер агресия. Тъй като всички ние сме потребители на интернет… и никой от нас не е застрахован.“

Да бъдем по-добри и съпричастни призовава талантливата изпълнителка Мариета Петракиева от трети сезон на „Гласът на България“.

Иван Радуловски от „X Factor 2013“  е на мнение, че проблемът с насилието в училищата се корени най-вече във възпитанието на децата.

Певицата Веселина Попова, от музикалния формат „Music Idol 3”,  засне клип директно в двора на нейното училище. Според нея „насилието не те прави силен, силата е в това да обичаш, да помагаш и да бъдеш приятел”.

Да бъдем позитивни и да уважаваме хората около нас е посланието на хитовия изпълнител Дамян Попов, който е един от участниците в „Music Idol 2“.

Не само изпълнител, а и педагог се оказа Тихомир Митов, който изгря на сцената на  „Гласът на България 2014“. Именно поради този факт той не можа да остане безразличен към тази инициатива.

Като възпитаничка на музикално училище Донна Бангьозова, която участва в първи сезон на „X Factor“, сподели, че е много важно да има нормална среда, в която да се обучават младите хора.

„Не се оставяйте на други хора, които също имат недостатъци, да ви съдят и да определят как ще се чувствате…“ е посланието на Радо Михов от „България търси талант.

Целта на кампанията е да достигне до колкото се може повече тийнейджъри. Поради тази причина „ЗАЕДНО срещу насилието в училищата“ ще се разпространява в интернет, защото това е най-масовото средство за комуникация на днешната младеж, а благодарение на новите технологии, посланията на изпълнителите се разпространяват много бързо.

Всеки може да стане част от инициативата- нужно е само да разпространи посланието, така че то да достигне до повече хора. „Plovdiwood Entertainment” и асоциация „Качество на живота“ знаят, че не могат изцяло да променят агресивната среда в училищата, но се надяват, че на 15 септември 2016г, когато приключва кампанията, ще допринесат за промяна в начина на мислене на младите хора в България.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.