Plovdiwood организира една от най-мащабните кампании против наркотици у нас

Точно преди една година, на 26 юни 2015г.- световния ден за борба с наркотици, се състоя финалът на една от най-големите кампании за превенция на наркотични вещества у нас „Продължи линията на живота си без дрога“.

Инициатор на проекта е продуцентската къща „Plovdiwood Entertainment”, която обедини много пловдивски артисти и изпълнители около тази кауза. Самата кампания стартира с коктейл на 18.09.2014г. в Пловдив, на който присъстваха кметът на града Иван Тотев, зам.-кметовете Стефан Стоянов и Георги Титюков, както и много представители на медиите и пловдивския бизнес.

В рамките на кампанията се осъществиха различни събития, част от които е съвместна акция с Отдел борба с наркотиците към летище София и Американската агенция за борба с наркотици ДЕА, която попадна в новините на всички национални медии.

На 01.04.2015г. „Plovdiwood Entertainment” даде началото на национален арт конкурс „Осмей дрогата“. Той стимулира много млади таланти да се изявят с творба, с която да осмеят взимането на наркотици.

Oсновен „гръбнак“ на проекта e едноименната песен „Линията на живота“ , в която се включиха поп певицата Веси Бонева, финалистът от „Гласът на България“ Тодор Гаджалов, рапърът Liter Jack, водещият на „Plovdiwood show“ Стелиан Димитров и беквокалистите Николай Николов от група Ni.co. и Вера Руссо. Музиката е на Цветан Николаев и Крум Стефанов от група „Респект, а текстът е дело на самите изпълнители и на Йордан Гергов. Режисьор на видеоклипа е Ники Станчев от екипа на Mindcrime studio.

Финалът на кампанията бе отбелязан с голям концерт в Пловдив. Той бе част от най-големия уличен фестивал в България и Източна Еврoпа –Street Masters, в рамките на който се състояха Европейски първенства по бийтбокс и брейк денс, които минаха по наслов „Продължи линията на живота си без дрога“. Така кампанията получи широка гласност и завърши на европейско ниво.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.