Plovdiwood с една от най-големите кампании против наркотици

„Продължи линията на живота си без дрога“ е кампания за превенция на наркотици, инициирана от PR и продуцентска компания Plovdiwood Ent. , която обедини много пловдивски артисти.

Стартът на проекта бе отбелязан на 18.09.2014г. с коктейл в Пловдив,

на който присъстваха кметът на града- Иван Тотев, зам.-кметът по културата- Стефан Стоянов, кметът на район „Централен” -Георги Титюков и много представители на медиите и местния бизнес.

Интервю с артистите от кампанията „Продължи линията на живота си без дрога“:

Инициаторите на кампанията от Plovdiwood Ent. създадоха и едноименна песен „Линията на живота“,

в която се включиха актьорът Стелиан Димитров, поп певицата Веси Бонева, финалистът от „Гласът на България“ – Тодор Гаджалов, рапарът Liter Jack, Вера Руссо, Цветан Николаев и Крум Стефанов от група Respect , Николай Николов от група Ni.co и др. Тя бе номинирана за песен на годината, текст и видеоклип за годишните награди на БГ Радио!

Премиера на песента „Линията на живота“ по БГ РАДИО:

 

Видео премиера на песента „Линията на живота“ по NOVA:

Официален видео клип към песента „Линията на живота“:

 

На 26. 10.2014г. в София, съвместно с Агенцията за борба с наркотиците на САЩ и Агенция „Митници“,

бе организирана зрелищна акция за залавянето на актьорът и продуцент Стелиан Димитров, който бе в ролята на Дон Корлеоне. В багажа на заловения „бос на мафията“ бяха открити няколко грама синтетичен канабис. Целта бе да бъде показано нагледно на тийнейджърите как се откриват на наркотици в пътници или в багаж с използване на специално обучени митничарски кучета.

 

Част от „Продължи линията на живота си без дрога“ е и арт конкурса „Осмей дрогата“,

който стартира на 1 април 2015г. , по случай деня на шегата. Той бе насочен към младите артисти, които с песен, стих, филм или друг вид творчество трябваше да осмеят взимането на наркотици. В него се включиха много творци, които с видеоклиповете си разпространиха посланието на проекта сред младите хора.

 

 

Финалът на кампанията бе отбелязан с голям концерт в Пловдив

на 26 юни 2015г. – Световния ден за борба с наркотиците. Концертът бе част от най-големия уличен фестивал в България и Източна Еврoпа –Street Masters, в рамките на който се състояха Европейски първенства по бийтбокс и брейк денс. Те също минаха под наслов „Продължи линията на живота си без дрога“.

Така „Продължи линията на живота си без дрога“ се превърна в една от най-големите кампании против наркотици, провеждани някога у нас, която завършва на европейско ниво.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.