Поп-фолка и рапа се обединиха за благотворителна кауза

За поредна година под егидата на Омбудсмана Мая Манолова се организира благотворителната акция „Великден за всеки”- Дарете празник на баба и дядо.

Тази кампания се ражда като идея по време на срещите на госпожа Манолова с хора от страната.В Плевен общественият застъпник бил помолен да посети дома на жена в инвалидна количка, която нямало как да дойде до приемната на омбудсмана.

„Отзовах се и жената ми се оплака, че тъй като получава 301 лв. и 78 ст., с надбавките за човек с увреждане, няма да получи така чаканите 40 лв. великденски надбавки, които дава правителството.

Така се роди кампанията, че всеки работещ човек с широко сърце може да отдели от своите средства, за да подкрепи възрастен човек в беда.”,коментира Манолова.

Целта на благотворителната инициатива е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. С тях хората ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна. Кампанията подкрепиха много известни личности, сред които

Анелия, Миро, Криско, Николина Чакърдъкова, Тити Папазов, Тончо Токмакчиев и Деси Бакърджиева.

„Те са доказали в своята работа, че са щедри, добри, че са социално чувствителни. Подкрепа за кампанията дадоха и национално представените работодателски организации, множество неправителствени организации”, допълва още Мая Манолова.

Лицата на кампанията, заедно с омбудсмана ще омесят козунаци за пенсионерите. ”Козунакът е най-малкото, което правим за тях .Вниманието,отношението е много по-ценно и много по-стойностно“, разказва треньорът по баскетбол Тити Папазов. ”Кампанията е дари, аз бих казал сподели. Когато имаш сподели”, споделя поп певецът Миро.

В рамките на кампанията всеки може да дари средства със sms на номер 1255 – на стойност 1 лев или по банков път: IBAN: BG03BUIB98885029906100, банков код: BUIBBGSF.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.