Пътят на Vera Russo – От танцьорка до хаус певица

„Някога преди“ в живота на Vera Russo

Vera Russo е певица, водеща, танцьорка  и имитатор. Тя е първата жена, която успешно действа като MC и house вокал в България. Едни от най-добрите клубове и диджеи в страната я определят като майстор в този жанр. Участвала е в риалити формати, като „Music Idol “ и “Гласът на България”. Изявява се в най-посещаваните клубове у нас, като тази и миналата година беше част от звездите, които откриха с грандиозно парти летния сезон в Слънчев бряг. Едно от най-известните й парчета с DJ Pacho Undressed покори световните хаус фестивали с оригиналния си ритъм и интересни вокали.

Последната песен, която певицата пусна, носи заглавието „Някога преди“. Текстът и музиката са дело на Николай Николов от група Ni.co, който наскоро загина в автомобилна катастрофа. Аранжиментът е на Павел Дюлгерски, който също е бил в колата по време на фаталния инцидент, и все още се бори за живота си. Поради тази причина изпълнителката решава да посвети целия проект на двамата.

В духът на „Някога преди“ екипът на Plovdiwood реши да разбере повече какво е било някога в живота на Vera Russo преди да стане известна изпълнителка.

Видео „Някога преди“

 

НЯКОГА в живота й

Vera Russo като малка

Като малка певицата била диво и щастливо „лапе”, както тя самата се изразява. Правила каквото си иска, тъй като имала пълната свобода от нейните родители. „Не ме ограничаваха и го оценявам. Не мога да кажа, че е нямало никакъв контрол от тяхна страна, но повече беше свободата“, спомня си гласовитата красавица.

Израснала в семейство без големи възможности тя започва работа още на съвсем крехка възраст. Работила като чистачка, продавачка, сервитьорка, барманка и танцьорка. Това й помогнало да се изгради като човек, който разчита предимно на себе си. В личен план, Вера е много затворена.

Единственият човек, на когото тя споделя, е нейната сестра, с която са неразделни. „Често изглеждам самоуверена, надъханата, ако щеш и надута, но не е така… това е от притеснение, както и от факта, че не допускам хората до себе си“, разкрива тя.

 

ПРЕДИ да стане популярна

Vera Russo с колежки и от балета, в който танцувала

От малка знаела, че един ден ще се занимава с танци и пеене. В тийнеджърска възраст започнала да организира представления, на които идвали комшии и родители. Имала десетки изяви, както в училищни концерти, така и във певчески конкурси, но мечатата й да стъпи на голямата сцена изглеждала недостижима. За да се издържа, Вера се принуждава да стане танцьорка

Vera Russo заедно с „Faked Stars“ и „Блондинките“

Една вечер, в един от клубовете, в който тя танцувала, се запознава с основателя на пиар и продуцентска компания „Plovdiwood Entertainment“ Стелиан Димитров. По онова време той се изявявал в същия клуб с формацията си от имитатори “Faked Stars“. Продуцентът й казал да се включи в едно от шоутата им, като Russo трябвало да изимитира Лейди Гага. Певицата толкова добре се справила, че той й предлага да стане част от екипа му. Освен това, Стелиан я включва и в другата му шоу формация, която е изцяло от блондинки и й измисля псевдонима Vera Russo. Заради ангажиментите си в двете формации, певицата зарязва танците и се отдава изцяло на новото си поприще. Успехите са на лице. Започват гостувания в едни от най-добрите хотели, клубове и ресторанти в България. Интересът към нея и формациите е огромен, следват гостувания и в едни от най-рейтинговите медии в страната.

 

САМОСТОЯТЕЛНА КАРИЕРА

Vera Russo на сцената на Club Bedroom   

След  като работата с формациите й дали богат опит, както и нужната увереност на сцената, певицата решава да се отдаде на самостоятелна кариера. В сферата, в която Vera Russo се хвърля е хаус вокалите. По онова време тя е първата, жена която се изявява в този жанр.

“Въпреки, че ми харесваше да съм имитатор и все още го правя на някои мероприятия, исках да се разгърна повече, и да покажа коя съм аз. Не издържах да съм съм „някой друг“ или да съм част от „нещо“. Имах нужда да съм центъра на вниманието“, споделя Vera Russo.

Паралелно с покоряването на house и commercial музиката, изпълнителката завършва „Музикална педагогика“ в ПУ, а след това и магистратура „Изкуство в туризма“ в АМТИИ. За няколко години гласовитата красавица постига изключителен успех. Прави дуети и общи участия с едни от най-добрите диджеи, както в България, така и на балканския полуостров. Сред тях присъстват имена като: Pacho B, DJ Dimo ​​BG, David Penn, Cassimm, Filatov & Karas, Crazibiza, Pele & Shawnecy, Samuele Sartini, Consul Trainin, Liva K, Mahmut Orhan, DJ Sava и др.

 

СВЕТОВНИ КЛАСАЦИИ

Видео Undressed

 

Песента й „Hazard“, която има две версии – българска и английска, е издадена от германски лейбал и е включена в множество денс компилации. Което от своя страна предизвиква вниманието на диджеите Pele & Shawnecy, които я включват в „Better for my brain“. Двата й проекта достигат челни места в немските класации, а името на Vera Russo попада в германската преса. Успехите й зад граница не спират до тук. Ремиксът на румънския диджей Dj Dark на песента „Sleeping satellite“, с вокалите на певицата, я изтрелват в световните класации, а парчето й с DJ Pacho B “Undressed“ покорява едни от най-известните  хаус фестивали в света.

Автор: Стелиан Димитров

В статията са използвани снимки на Иван Ерменков и Plovdiv Clubs 

 

 

2 коментара
  1. Уникален човек!!! С голяма душа!!!Радвам се,че я познавам.
    Пожелавам и от сърце да продължава да се развива,да бъде здрава,винаги усмихната и все така дива на сцената !!!!

  2. Вера е един от най-добрите професионасти и прекрасни хора, с които съм работил.

Остави отговор

Your email address will not be published.