Шампионът по салса Димитър Лазаров: „Израснах в семейство на алкохолици“

От семейство на алкохолици, през секта и гей реклама до създаването на една от най-големите школи по салса у нас “Salsa de Fuego“- Историята на Димитър Лазаров- De Fuego

 

   Димитър Лазаров- De Fuego е един от най-популярните танцьори и преподаватели по салса.  Преди 13 години основава собствена танцова школа “Salsa de Fuego“, а малко по-късно и музикалната банда “De Fuego Orchestra“. Огнената му кръв му носи много награди от международни конкурси, а участията му досега са неизброими- танцови пърформанси, концерти, участия в музикални клипове, телевизионни реклами и др. Талантът му не остава незабелязан и той гостува няколко пъти в “Шоуто на Слави“, както и в “България търси талант“. Телевизионната му кариера може да се похвали с няколко епизодични роли в „Откраднат живот“ , “Привличане“ и „Полицаите на края на града“, както и с работата му с Башар Рахал за „XIA“, където е негов дубльор в тацовите сцени. Едно от последните му участия е в английската продукция „Nicole & OJ“, която предстои да излезе през 2019г., както и в първия хип-хоп сериал “Лъжливи рими“.

De Fuego Orchestra „Сън“
ИЗРАСНАЛ В СЕМЕЙСТВО НА АЛКОХОЛИЦИ

Както всяка история с щастлив край и тази не започва лесно. Димитър е единствено дете в семейство, което не се разбира. Майка му и баща му, всеки самостоятелен и все нанякъде, отсъстват постоянно. „Не знаех какво става, чакам ги с часове, а няма какво да ям. Така съм си лягал много дни, сам и изоставен…“, разкрива танцьорът.

Димитър споделя, че баща му е бивш майстор по джудо в Националния отбор. Той е математик и инженер. Бохем по душа, видял почти всичко от живота и в един момент му писнало да работи и започнал да се налива с алкохол. Бил два метра мъж, 120 килограма, но починал млад- на 55 години. Майка му била 10 години певица в хор „Бодра смяна” и покрай ангажиментите си обиколила света. За жалост, тя също имала много тежки моменти. „Злоупотребяваше с алкохола и хапчета, и съм я намирал вкъщи безжизнена, да лежи на пода. Бях едва на 17 години и никой не може да си представи как съм се чувствал“, разказва той.

По-късно разбрал, че е болна от рак и има разсейки в костите, и тогава започнали да ходят по болници, но било късно. Сега си обяснява нещата философски и се опитва да разбере родителите си. Според него те са имали много проблеми, които не са могли да разрешат. Не ги обвинява, а напротив. „Аз твърдо вярвам, че всеки сам кове своята съдба и единствено той е отговорен за живота си!“, споделя Димитър.

ЧАСТ ОТ СЕКТА

По време на тежкия си период, когато се бори с двамата си родители и търси обич и утеха, той попада в секта. Случило се, когато бил студент в Техническия университет и срещнал представители на Евангелистка църква, които го поканили на библейска дискусия. Заедно с тях отишъл в блок, който вътре бил много занемарен- с олющена боя и боклуци по стълбищата. Оттам попаднал в лъскав апартамент, пълен с хора и миришещ на току що изпечени пуканки. „Всички ме посрещнаха топло и приветливо, след което започнаха да четат текстове от Библията и да ги разясняват…“, спомня си той.

Димитър се запалил по религията и започнал редовно да посещава техните сбирки. Оказало се, че това е интернационална Евангелистка църква с много последователи. Срещите им преминавали в разговори и песни, а всеки път имало и нови хора. Той завел майка му и баща му, за да видят къде прекарва последната година свободното си време, но те не одобрявали. „Нашите се бяха побъркали. Помислиха, че е секта, но за мен не беше така. Аз си прекарвах много интересно“, споделя талантът.

В един момент нещата се объркали. Димитър се запознал с момиче, което много харесал и станали гаджета. От църквата обаче му забранили да излиза с нея, защото тя не била „кръстена“ от тях. Той трябвало да избира между нея и „пратениците на Бог“, като сърцето му подсказало, че гаджето му е верният път. След всички перипети той се отдава на философията и езотериката като прочита много книги на тези теми. Така създава собствена ценностна система, която го прави емоционално стабилен човек.

ИЗКУСТВОТО-НЕГОВОТО СПАСЕНИЕ

Проблемите със семейството го тласкат в една по-различна посока, а именно изкуството. Всичко започва още когато е в тийнеджърска възраст и за да се справя с тежките семейни драми описва чувствата си, като за кратко време изписва няколко големи тефтера, които пази и до днес. После идват и танците, по които се запалва като ученик. За да се издържа, след като завършва университет, той работи четири години като електронен инженер в метрото. Паралелно с това танцува в софийски клуб и участва в състезания.

Преломният момент настъпва, когато с тогавашната му партньорка печелят първо място в международен конкурс по салса. След приза те не се отпуснали, а напротив, удвоили тренировките и за една година станали толкова добри, че собствениците на клуба им казали, че искат да отворят нови клубове, но в сътрудничество с тях. Така се стигнало до решението да направят първата си школа по танци в кв. Люлин, София. „Когато кажеш Люлин, хората се сещат за гетото на София, но за мен си беше манна небесна“, споделя хореографът.

Всичко потръгнало много добре и последвали още школи по танци. С неговата група започнал пак случайно. Негови приятели забелязали, че е много музикален и му предложили да е диджей на тяхно парти, но се получило толкова добре, че последвали други участия. Една вечер, по време на рожден ден на клуб в София, той решил да изпее парче на живо, за да изненада гостите. Именно тогава се запознава с Юлиан Марков, с който създава групата “De Fuego Orchestra“. После се присъединили барабанист, китарист и други музиканти, които запълнили бройката.През 2008г. записали първата си песен в студио. След това имали участия в различни клубове, като до днес са заедно и изнасят концерти.

УЧАСТИЕ В ГЕЙ РЕКЛАМА

От малък мечтае да се снима във филми. Когато пораства негови приятели фотографи и режисьори постоянно го канили да вземе участие в техните проекти. Така се стигнало до снимането на реклама на известен български мобилен оператор. Пак негов приятел го кара да се включи в съответната реклама, като за ролята щели да му платят 400лв. Той му казал, че има малка уловка, която едва ли ще го притесни. „Отивам да снимам рекламата на летището и се оказва, че “малката“ уловка е, че трябва да се целувам с мъж“, споделя със смях танцьорът.

Много късно разбрал за какво става въпрос и нямало как да се откаже. Режисьорът, който е и бивш затворник, му казал, че не трябва да е фалшиво, а да си личи, че все едно се целуват мъж и жена. Рекламата била предназначена за специална аудитория и било нужно да се получи добре. И той иска – не иска изпълнил неговите заръки. „Каза ми да си затворя очите и да си представя, че се целувам с моето гадже, за да свършим работа и да си ходим. Получи се толкова добре, че нямаше нужда от втори дубъл“, разказва той.

Когато излязла рекламата Димитър не могъл да я гледа, защото се оказало, че я пускат само по алтернативни медии. След това същият негов приятел му уредил участие отново в реклама, но този път трябвало да играе… гинеколог. В клипа нямало нищо смущаващо, освен че преглеждал бременна с ултразвук върху корема. После се снимал в много други реклами, където бил полицай, пожарникар и какво ли още не.

ЩАСТЛИВАТА РАЗВРЪЗКА

Сега Митко е един от най-известните танцьори, хореографи и преподаватели по салса с много школи и още повече ученици, както и множество участия като изпълнител със своята група “De Fuego Orchestra’‘. Участвал е в „Полицаите от края на града“, бил е хореограф на филма „Привличане“, както и на “XI A“, където е и дубльор на Башар Рахал. Наскоро се снима и в първия български хип-хоп сериал “Лъжливи рими“ , като това е най-голямата му роля досега. По стечение на обстоятелствата отново играе доктор, но този път- кардиолог. На въпроса за какво мечтае той отговаря, че една от мечтите му е вече реалност- тази да си има собствено семейство. Намерил “точния човек“, както той се изразява, в лицето на своята съпруга, а преди известно време се появила на бял свят и неговата дъщеря. В професионален план, обаче, той има доста цели, които тепърва ще осъществява и за които ще се говори. „Мечтая да направя спектакъл подобен на Нешка Робева, но в друга стилистика. Ще има танци, етюди и песни“, споделя за финал Димитър.

Автор: Гергана Профирова

 

4 коментара
  1. Нали знаеш:Господ ни изпраща толкова,колкото можем да понесем.Съхранил си се,въпреки трудностите.Върви напред и нагоре.Вече имаш и крила-твоите прекрасни момичета.Бъдете много щастливи!

  2. Нали знаеш:Господ ни изпраща толко,колкото можем да понесем.Ти,си се съхранил и опазил въпреки трудностите.Върви напред и нагоре.Вече имаш и крила да полетиш:твоите прекрасни момичета.Бъдете щастливи!

  3. Прекланям се пред вас!Вие сте талантлив и борбен човек! Желая ви много успехи !

Остави отговор

Your email address will not be published.