Снимай се с благотворителна цел!

Двама пловдивски фотографа застават рамо до рамо зад една благотворителна кауза, а именно да дадат шанс за достоен живот на Иво Тенев!
Младият мъж е от Пловдив, на 31 години, и страда от множествена склероза. Диагнозата му е поставена през 2010г. и както е известно това автоимунно заболяване води до пълно инвалидизиране. Шансът, обаче, да оздравее, е на негова страна, след като от руската клиника “Пирогов“ му отговарят, че след лечение със стволови клетки ще постигне 99% ремисия.
 
Сумата, която трябва да събере за това крайно нужно лечение е 45 000 евро, за да може септември месец Ивайло да замине и да сбъдне най-голямата си мечта.
Фотографът на Plovdiwood Цветко Колчагов- Цеко, съвместно с негов колега ще проведат благотворителна фотосесия пред сградата на Община Пловдив, на 13 юли/събота/,  а събраните средства ще бъдат дарени на Иво.
И тъй като вярваме, че хубавите неща се случват на хора, които се борят въпреки всичко, публикуваме без редакторска намеса поста на Ивайло, който ни трогна и който вярваме, че ще трогне и част от Вас:

 „Здравейте, казвам се Ивайло и съм на 32 години от град Пловдив. През пролетта на 2010 година ми поставиха диагнозата множествена склероза (МС). Това е автоимунно заболяване на нервната система, което бавно, но сигурно води до пълно инвалидизиране. Преди диагнозата имах много мечти и водех пълноценен живот. МС ми взе всичко. Сега нямам нищо (нито една мечта дори) – просто съществувам, без да знам защо. В България лечение за мен няма, а без лечение съм обречен на бавна агония. Надежда получих от руската клиника „Пирогов“, където ми гарантират 99% ремисия. Според докторите след трансплантацията на стволови клетки ще мога да имам един пълноценен живот. Вече имам запазена дата за трансплантацията през септември тази година, но съм твърде далече от събирането на необходимата сума – 45 000 евро, което трябва да се случи до 31 август 2019 г. Затова, се обръщам към вас, приятели, и ви моля за помощ! Всеки ден без лечение остава невъзвратими последици върху моето тяло, всеки ден силата ми намалява и състоянието ми се влошава! В момента прекарвам почти целия ден вкъщи, защото топлината обостря симптомите ми. Искам отново да мечтая! Искам… вярвам, че ще живея и ще победя диагнозата с ваша помощ!“

 

Дарителска сметка:
Титуляр: Ивайло Тонев Тенев

IBAN: BG96UNCR70001523606927 BIC: UNCRBGSF

 

Автор: Гергана Профирова
Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.