Танците разкриват дали си пасваме в любовта и в работата /ВИДЕО/

Танцът е универсално средство за комуникация и изразяване на емоции. Установено е, че на хората им е вродено да откликват на музиката – дори бебетата понякога си тактуват и се поклащат в ритъма. Наскоро, немски учени са направили интересно откритие, че танго, рокендрол и салса са сред танците, които най-много показват дали двама души са истински партньори.

Именно по тази причина в предаването “Преди обед“ по БТВ гостува за втори път един от най-добрите танцьори и хореографи в страната Димитър Лазаров.  Той бе поканен от Сашо Кадиев и Деси Стоянова, за да им направи своебразен “тест за съвместимост“. Партньорка на Димитър Лазаров бе не коя да е, а жената на Кадиев- Таня Тончева, която също се занимава професионално с танци.

Според Димитър, за да се получи един танц, е важно между партньорите да има пълно доверие и отдаденост.

“От много време е известно, че танците намаляват напрежението, борят се с депресията, подпомагат лечението на различни заболявания и подмладяват. Аз наблюдавам и друг факт- много от двойките, които ме посещават, подобряват взаимоотношенията си след практикуване на някакъв вид танц“, споделя още създателят на танцова школа Salsa De Fuego.

Историята на танцьора е също много интересна и обвързана дълбоко с танците, защото благодарение на тях той се спасява от секта и намира смисъл в живота. Гледайте цялото интервю от първото гостуване на Димитър Лазаров  в “Преди обед“:

Интервю на Димитър Лазаров:

 

Още за Димитър Лазаров прочетете тук.

Автор: Гергана Профирова

 

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.