За любителите на изкуството: Уъркшоп в Пловдив с представяне на уникална техника за рисуване

Експозиция Енкаустика, която ще продължи през целия месец декември в кафе-галерия Groove Music&Art  в Пловдив вече предизвика голям обществен интерес. Ето защо всички посетители ще имат възможността да се запознаят отблизо с тази уникална техника в един уъркшоп, представен ексклузивно от автора Дима Иванова( Encaustic by Dima ).

Тя ще демонстрира пред публика своето изкуство, като ще рисува на живо в галерията, на 23.12. /събота/от 11:00 ч. Ценителите ще могат да се насладят още на коледна експозиция с картички, като всяка една е абсолютно уникална и не може да бъде повторена, което я прави изключителен подарък за предстоящите празници.


Поради сложността на техниката, художниците, които творят енкаустика са малко. Техниката е особено трудна, защото боите непрекъснато се подгряват, в същото време трябва да се живописва изключително бързо, тъй като енкаустиката не предполага корекции като ретуш – първият живописен слой остава и последен.

В миналото на енкаустиката се предават доста мистични елементи като танци на девойки на лунна светлина около съда, в който восъкът се топи, добавяне на билки и т.н. От естетична гледна точка основно предимство на тази техника е прозрачността на цвета, през който прозира основата (на светлина). Технологично предимство на изображенията е, че могат да бъдат повредени единствено при висока температура.

Няма коментари

Остави отговор

Your email address will not be published.